Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat

Tervetuloa Partiokiltojen kotisivuille!

”Jokaisen sukupolven on saatava tehdä oma partionsa.”

Partiokiltatoiminta on aikuisten partiolaisten yhdessä olemista. Toiminta on vapaamuotoista ja tapahtuu jokaisen oman jaksamisen, ehtimisen ja halun mukaan.

Erityisesti toivomme kiltatoiminnan puhuttelevan niitä johtajia, joilla ei ole enää pestiä lippukunnassa, piirissä tai keskusjärjestössä.

Partiokiltatoiminta on osa partiopolkua

Etkö ole vielä jäsen?

Nyt on hyvä aika liittyä partiokiltaan

Blogi

Jokainen voi kirjoittaa blogitekstin partiokiltatoimintaa sivuavasta aiheesta. Lähetä tekstisi osoitteella partiokillat@partiokillat.fi

Koska tätä lehteä lukevat muutkin kuin jäsenemme, sanon, että mitä te siellä vielä emmitte, perustakaa partiokilta.

Killan perustaminen on tavattoman helppoa. Tarvitaan muutama innostunut ja killan toimintaan sitoutuva partiolainen, jotka määrittelevät killan idean. Ideaksi riittää partioystävyys, joita liikkeemme jäsenillä on. Partio on ystävien yhteisö. Ja ystävyydestä syntyy vaikka mitä pysyvää, eikä sen tarvitse aina olla niin ennakolta suunniteltuakaan. Kilta voi toki ottaa ideakseen myös paikallisen partiotoiminnan tukemisen, partioperinteen keräämisen tai hauskan pitämisen säännöllisten retkien muodossa. Mahdollisuuksia on paljon, mutta pitää varoa, että killan ideasta ei tule puuduttava.

Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat (SPYP) tarjoaa uusille killoille koulutusta ja kiltamestareille mentorointiohjelman, tapahtumia ja kansainväliset kontaktit. Osallistumalla esimerkiksi Kiltapäiville tai sääntömääräisiin kokouksiin huomaa, että meitä on monta, ja joukossa on usein tuttujakin. Ensi vuonna on SPYP:n riveissä mahdollisuus päästä kesällä jopa Finnjamboree Kajon syövereihin Evolle. 

Uuden killan perustaminen on niin helppoa, että ajattelin kokeilla sitä ystävieni kanssa ensi vuonna Akaassa. SPYP lähtee myös kierrokselle perustamaan uutta kiltaa muun muassa Saloon ja Ouluun. Mutta, ystäväni, perusta sinäkin kilta, äläkä mieti enää. SPYP auttaa. Olemme valmiita tulemaan perustajien tueksi heti.

Kulunut vuosi on ollut Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltojen 70-vuotisjuhlavuosi. Koronasta huolimatta järjestimme onnistuneesti muun muassa 70-vuotisjuhlan Tampereella. Kiitos, että tulitte juhlaan ja teitte siitä unohtumattoman partiotapahtuman. Kiitän myös kaikkia juhlavuoden tapahtumien järjestelyihin osallistuneita.

Tämä Pyhä Yrjänä-lehti on viimeinen, jonka päätoimittajana toimii ystävämme Nanna Katavisto. Nannan uuttera työ SPYP:n hallituksen jäsenenä ja lehden päätoimittajana on ollut merkittävää. Nanna on mahdollistanut osaamisellaan ja kontakteillaan monta asiaa. Kiltaliikkeessä voimme puhua jo ”Nannan ajasta”. Kiitoksemme on vilpitön ja tulee sydämestä.

Toivotan kaikille jäsenillemme ja kiltatoiminnan ystäville hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Partiokillat Facebookissa

Copyright © 2021 Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat