Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat

Tervetuloa Partiokiltojen kotisivuille!

”Jokaisen sukupolven on saatava tehdä oma partionsa.”

Partiokiltatoiminta on aikuisten partiolaisten yhdessä olemista. Toiminta on vapaamuotoista ja tapahtuu jokaisen oman jaksamisen, ehtimisen ja halun mukaan.

Erityisesti toivomme kiltatoiminnan puhuttelevan niitä johtajia, joilla ei ole enää pestiä lippukunnassa, piirissä tai keskusjärjestössä.

Partiokiltatoiminta on osa partiopolkua

Etkö ole vielä jäsen?

Nyt on hyvä aika liittyä partiokiltaan

Blogi

Jokainen voi kirjoittaa blogitekstin partiokiltatoimintaa sivuavasta aiheesta. Lähetä tekstisi osoitteella partiokillat@partiokillat.fi

70 vuotta on pitkä aika niin elämässä kuin järjestönkin olemassaolossa. Tällaiseen taipaleeseen mahtuu runsaasti ilon hetkiä, mutta myös aallon pohjia, hetkiä, jolloin tuntuu, ettei mikään onnistu. Kaikesta huolimatta saamme olla iloisia jokaisesta päivästä.

SPYP:n 70. toimintavuosi huipentui elokuisena sunnuntaipäivänä Tampereella pidettyyn juhlaan. Iloinen puheensorina, vanhojen tuttujen tapaamiset sekä sopivan rento juhla olivat juuri sitä, miltä juhlien pitääkin näyttää. Kiitos, kun olit mukana!

Juhlien jälkeen on aika palata arkeen. 

Meitä kiltapartiolaisia on reilut 400. Jos mietimme, kuinka monta pikkusormensa partiolle antanutta, aktiivisesta partiotoiminnasta jo luopunutta Suomessa on, puhumme tuhansista. Miten tavoitamme nämä ikipartiolaiset? Mitä meillä on heille tarjota?  Mikä on se vetovoimatekijä, joka houkuttaa mukaan? Miten jokainen kokee olevansa tervetullut yhteiseen joukkoon?

Näitä kysymyksiä on hallitus pohtinut paljon. Joitakin ideoita on jo ilmassa (kiltamestarikoulutus, virtuaalikilta heille, jotka esim. etäisyyksien vuoksi eivät pysty osallistumaan säännölliseen toimintaan, ideapankki killoille jne.) ja pohdinta jatkuu. Vuoden 2022 toimintasuunnitelmassa tulee jo olemaan selkeitä askelmerkkejä. 

Nostetaan partiokiltatoiminta uuteen kukoistukseen 70 toimintavuoden kunniaksi!

Partiokillat Facebookissa

Copyright © 2021 Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat